sportbelijning
sport belijning

 

Sportbelijningen:

Overige belijningen / figuratie:

 

bestek tekeningen sportvelden

 

Toepassingen en belijningsadvies:

Lacrosse belijning

De belijning van een lacrosseveld kent vele vaste maten en belangrijke details.

Er zijn vier hoofdvarianten van Lacrosse: Mannen veld lacrosse, vrouwen veld lacrosse, box lacrosse en intercrosse.

Er zijn Lacrosse indoor velden en lacrosse outdoor velden. Het speelveld van het indoor lacrosse (box lacrosse) is ongeveer 60 meter lang en 26 meter breed.

Het veld van outdoor Lacrosse moet maximaal 100 m tot max. 128 m in lengte zijn en 50 tot 64 m breed. Het doel staat 9 tot 18 meter in het veld, waardoor het mogelijk is om achter het doel door te blijven spelen net als met ijshockey.

lacrosse

De belijning van een vrouwen lacrosseveld is verschillend dan die van mannen. Het veld is ingedeeld in een aanvalsvak een verdedigingsvak en een middenveld. De belangrijkste lijnen zijn de 'crease': een cirkel met een diameter van 5,5 meter waarin het doel staat. In de crease mag alleen de goalie staan. Geen enkele ander speler of stick (= crosse) mag in de crease komen. Het doel is 1 meter 35 breed en 1 meter 20 hoog. Daarnaast zijn er 'restraining lines'. Deze twee lijnen staan 27 meter in het veld vanaf de elke achterlijn. Bij vrouwenlacrosse bestaat er door deze lijnen een buitenspelregel. Ook is van groot belang het scoringsgebied. Dit gebied heeft de vorm van een waaier die voor het doel ligt. In dit gebied genaamd de 'fan'.

Als het gaat om het ontwerpen en belijnen van een lacrosseveld, of het nu om kunstgras of natuurgras gaat, het is belangrijk om alle details van de belijning goed te kennen en de wijze van het aanbrengen hiervan. Voor meer informatie hierover en specifieke voorwaarden kunt u ons altijd benaderen.

Gratis informatie

Wij als sportbelijning.nl stellen via deze (gratis) site kennis en informatie te beschikking. Dit doen wij vanuit maatschappelijk belang. Wij zien dat kennis erg geisoleerd aanwezig is of alleen tegen betaling of lidmaatschap beschikbaar komt. Dit vinden wij geen goed uitgangspunt. Wij vinden als sportbelijning.nl dat technische kennis en vooral praktijk ervaring (en mogelijke oplossingen) openbaar gedeeld moet worden. Alleen dan kan de branch groeien en daar waar mogelijk verbeteren. Heeft u gerichte vragen of technische verbeteringen en/of aanvullinge neem dan contact met ons op!

 

De op deze site aanwezige tekst en foto's mogen niet zonder toestemming van www.sportbelijning.nl worden vermenigvuldigd. Alle beelden, tekeningen, illustraties en teksten op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van www.sportbelijning.nl - tenzij anders vermeld - en worden beschermd door nationale en internationale wetten. Deze beelden mogen niet gereproduceerd, noch aangepast of gewijzigd worden zonder schriftelijke toelating van www.sportbelijning.nl. Het gebruik van deze beelden/teksten impliceert dat u www.sportbelijning.nl als eigenaar vermeldt. Door deze site te raadplegen of één of meer beelden te downloaden, verklaart u zich akkoord met deze gebruiksvoorwaarden.