sportbelijning
sport belijning

 

Sportbelijningen:

Overige belijningen / figuratie:

 

bestek tekeningen sportvelden

 

Toepassingen en belijningsadvies:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lieveheersbeestje tegen geweld

U ziet het beeldmerk (plaatje) van een lieveheersbeestje wel eens op straat. Vaak bij de ingang van een station, park, gebouw of schoolplein. Maar wat is nu de betekenis van het lieveheersbeestje, waarom ligt het daar? Met deze kennis pagina proberen wij u uitleg te geven in het hoe en wat.

 

Het logo van het lieveheersbeestje (op deze manier toegepast) is het nationale symbool tegen zinloos geweld

Op 16 mei 2001 werden de eerste stoeptegels met het lieveheersbeestje in Lelystad voor het gerechtsgebouw gelegd. Dit was het begin van meer tegels overal in Nederland. De Stichting (oprichting in 1997) hoopt dat mensen gaan nadenken over onderwerpen zoals pesten, agressie en zinloos geweld. De tegel herinnert mensen eraan dat dit niet normaal is. De stoeptegel kunt u overal neerleggen. U kunt deze aanbrengen bij ingangen van schoolpleinen, treinstations, speeltuinen, hotels, cafés, bedrijven maar ook uw eigen voordeur. Er liggen in Nederland al enkele duizenden stoeptegels met het logo van het lieveheersbeestje.

tegel lieveheersbeestje

 

De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld

Het lieveheersbeestje is het symbool van de stichting, dit omdat het staat voor geluk en liefde.

Wilt u meer weten over de stichting klik dan www.moed.nl

Op de site van http://www.moed.nl/ staat ook een mooie duidelijke spreekbeurt uitleg: klik dan hier

lieveheersbeest tegen zinloos geweld

 

Goede aanvulling voor inrichting schoolplein

Wij als sportveldbelijning.nl vinden het een zeer goed initiatief en staan 100% achter het doel van de tegel. Het is een mooie praktische aanvulling van een schoolplein of ingang leslokaal. Het is goed om elke keer als u de tegel ziet even stil te staan bij het doel van de tegel. Het verhaal achter het lieveheersbeestje en de tegel en De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. Het is volgens ons erg belangrijk dat scholen en leerkrachten aandacht besteden aan het symbool en het doel van de tegel. Een leraar kan de tegel gebruiken als lesen leermiddel: Bij ruzie of pest gedrag even met alle partijen romdom de tegel staan en uitleg geven over het doel en nut van de tegel.

lieveheersbeestje tegel

stoeptegel moed

 

Gratis advies schoonplein figuratie

Wij als sportbelijning.nl stellen kennis en informatie (gratis) te beschikking. Dit doen wij vanuit maatschappelijk belang. Wij zien dat kennis erg geisoleerd aanwezig is of alleen tegen betaling of lidmaatschap beschikbaar komt. Dit vinden wij geen goed uitgangspunt. Wij vinden als sportbelijning.nl dat technische kennis en vooral praktijk ervaring (en mogelijke oplossingen) openbaar gedeeld moet worden. Alleen dan kan de branche groeien en daar waar mogelijk verbeteren. Heeft u gerichte vragen of technische verbeteringen en/of aanvullinge neem dan contact met ons op!

 

De op deze site aanwezige tekst en foto's mogen niet zonder toestemming van www.sportbelijning.nl worden vermenigvuldigd. Alle beelden, tekeningen, illustraties en teksten op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van www.sportbelijning.nl - tenzij anders vermeld - en worden beschermd door nationale en internationale wetten. Deze beelden mogen niet gereproduceerd, noch aangepast of gewijzigd worden zonder schriftelijke toelating van www.sportbelijning.nl. Het gebruik van deze beelden/teksten impliceert dat u www.sportbelijning.nl als eigenaar vermeldt. Door deze site te raadplegen of één of meer beelden te downloaden, verklaart u zich akkoord met deze gebruiksvoorwaarden.