sportbelijning
sport belijning

 

Sportbelijningen:

Overige belijningen:

 

bestek tekeningen sportvelden

 

Toepassingen en belijningsadvies:

 

 

 

 

 

 

 

 

Sport en speelbelijning

Sport, speelmarkeringen en speelbelijning dagen kinderen uit (om samen) te spelen en te bewegen, dit is belangrijk voor ontwikkeling van het kind. Zie ook onze pagina over belijning op schoolpleinen en kinderopvang.

Er zijn kleurrijke permanente sport en speelmarkeringen / speelfiguratie / speelbelijning te koop. Dit zijn bewezen producten.  Ze zijn eenvoudig op bestaande verharding aan te brengen. Deze belijningen en speelmarkeringen zijn milieuvriendelijk en duurzaam.

Ons advies is: gebruik voornamelijk voorgevormde thermoplast speelmarkeringen, er is veel keuze. Groot voordeel van thermoplast is de snelle uithardtijd; deze prefab speelmarkeringen zijn binnen enkele minuten te gebruiken. Een ander belangrijk voordeel is de hoge slijtvastheid en daardoor lange levensduur. Dit is bij normaal gebruik circa 7 jaar. Tevens is thermoplast op veel soorten ondergronden toepasbaar. (Asfalt en beton) Gebruiken altijd een hechtprimer voor een goede hechting van thermoplast aan de ondergond. 

 

 

 

speelbelijing

 

 

Belijning toepassen voor een ander doel dan spelen

Met speelbelijning kunt U ook meer regelen dan alleen sporten en spelen. Met het toepassen van belijning kan eenvoudig verschillende kleur zones gemaakt worden.  Een zone waar veilig gespeeld kan worden, een locatie waar niet met een bal gespeeld mag worden.  Bijvoorbeeld: een veiligheid zone rondom zitbanken of picknick tafels.

Denk hierbij aan:

  • Een rustige zone. (bij zandbak, knikkerpotjes en zitbanken)
  • Active zone (fietsen, karren en step
  • Sportzone  (sportveld, hardloopbaan)
  • Opstelzone (deur)
  • Fietsenstalling zone

Ook (kleuren) opstel /  wachtstroken bij de ingang/schooldeur is denkbaar. (zie foto)

 

Wij krijgen vaak de vraag: Hoe pak ik een herinrichting van een schoolplein aan, wat is er mogelijk, wat moet waar?

Antwoord:

In overleg is veel mogelijk, Ons advies is om gezamenlijk als projectteam met o.a. leerkrachten, betrokken ouders, en natuurlijk met gebruikers (kinderen) een ontwerp te maken voor inrichting schoolplein en/of openbare ruimte. 

Hier hoort ook bij: het gezamelijk maken van een PVE ( = Programma Van Eisen) en een technische ontwerp tekening (concept dan definitief)

Dit is de basis van offerte aanvraag, prijsvorming en realisatie.

Voor meer informatie of direct advies kunt u altijd contact met ons opnemen!

 

Plein markering


 

speelbelijning

 

Pleinbelijning en markeringen

Pleinbelijning en markeringen zijn in vele vormen verkrijgbaar. Vraag naar de mogelijkeheden bij uw belijning specialist.