meta name="Description" content="Badmintonveld! Gratis informatie over maatvoering en belijning details van badminton velden" /> Badminton veld! Maatvoering en belijning advies en informatie
sportbelijning
sport belijning

 

Sportbelijningen:

Overige belijningen / figuratie:

 

bestek tekeningen sportvelden

 

Toepassingen en belijningsadvies:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Badmintonveld en belijning

Badminton wordt meestal gespeeld op hardhouten vloeren of sportvloeren speciaal gemaakt voor badminton.

Een badmintonveld kunt u voor zowel enkel als dubbelspel spelen. Voor de dubbels gelden de buiten zijlijnen en de achterste serviceerlijn dubbelspel (zie tekening), terwijl singles gebruik maakt van de binnenste zijlijn en de achterste serviceerlijn enkelspel. Het badminton veld is bij de dubbels breder.

Voor het bepalen van de verdere detail maatvoering van een badminton is het belangrijk welk niveau/wedstrijden er op het veld gespeeld worden.

 

Er zijn drie niveau's:

  • Categorie A (Door badminton Nederland georganiseerde internationale en nationale senioren wedstrijden
  • Categorie B
  • Categorie C

 

badmintonveld

Badminton Categorie A

Speelveld afmeting (excl. uitloop):

 

badmintonveld maatvoering

 

Badminton Categorie B

 

Badminton net

Het badmintonveld wordt in tweeën gedeeld door een net, dit is exact in het midden van de badmintonbaan (6,70m). Dit badmintonnet is zwart van kleur en wordt over de gehele breedte van het speelveld gespannen.

Detail maatvoering en positie: 2 palen hoog 1.55 m welke op de zijlijnen geplaatst worden met dien verstande dat de steunen zich buiten het veld bevinden. 1 net afmeting 6.10 breed m x 0.76 m hoog en met een maaswijdte 15 m tot 20 mm. nethoogte midden 1.524 m. Nethoogte bij de palen 1.55 m. Het net dient te bestaan uit dun gebruind koord, aan bovenzijde net omzoomd met een 75 mm witte band, het band dient dubbelgevouwen over de bovenzijde van het net te zijn vast gestikt.

 

Gratis advies maatvoering badmintonveld of badmintonvelden

Wij als sportbelijning.nl stellen via deze (gratis) site kennis en informatie te beschikking. Dit doen wij vanuit maatschappelijk belang. Wij zien dat kennis erg geisoleerd aanwezig is of alleen tegen betaling of lidmaatschap beschikbaar komt. Dit vinden wij geen goed uitgangspunt. Wij vinden als sportbelijning.nl dat technische kennis en vooral praktijk ervaring (en mogelijke oplossingen) openbaar gedeeld moet worden. Alleen dan kan de branche groeien en daar waar mogelijk verbeteren. Heeft u gerichte vragen of technische verbeteringen en/of aanvullinge neem dan contact met ons op!

 

De op deze site aanwezige tekst en foto's mogen niet zonder toestemming van www.sportbelijning.nl worden vermenigvuldigd. Alle beelden, tekeningen, illustraties en teksten op deze site zijn auteursrechtelijk beschermd en eigendom van www.sportbelijning.nl - tenzij anders vermeld - en worden beschermd door nationale en internationale wetten. Deze beelden mogen niet gereproduceerd, noch aangepast of gewijzigd worden zonder schriftelijke toelating van www.sportbelijning.nl. Het gebruik van deze beelden/teksten impliceert dat u www.sportbelijning.nl als eigenaar vermeldt. Door deze site te raadplegen of één of meer beelden te downloaden, verklaart u zich akkoord met deze gebruiksvoorwaarden.

badmintonveld lichtblauw